Škrečok džungársky – lat. Phodopus sungorus

Škrečok džungarský v domčeku

Jeho domovinou sú trávnaté a kultúrne stepi, kde okrem rôznych semien tráv a obilnín požiera aj hmyz. Namiesto vody im stačí šťavnaté krmivo. Oblasťami výskytu sú Kazachstan, Sibír, Mongolsko a severná Čína. Pri dlhodobom poklese teploty škrečky upadajú do zimného spánku. 

Chováme ho v pároch. Samca nechávame spolu so samicou a mláďatami. Samica spravidla vrhne 4 až 8 mláďat, ktoré sa rodia po 20 až 22 dňoch gravidity bezsrsté a slepé. Samica je schopná reprodukcie krátko po vrhu, počas roka môže priviesť na svet potomstvo až 8 krát. Mladé škrečky pohlavne dospievajú v troch mesiacoch veku, najplodnejšie sú do 1 roka. Džungarské škrečky sa dožívajú dvoch až troch rokov života.

Fotografia: © BigStockPhoto.com, video: Youtube.com

Ohodnoťte článok
[Spolu: 1 Priemer: 5]
Posledné komentáre
  1. Vanessa

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *